Guld på jäsning

I fredags var det Luciadagen. Vi firade den med babybad tillsammans med en liten kompis och en stor kompis. På kvällen var det julfest i kyrkan med Bjärke Lucia på besök, och efteråt bjöds det på fika. Jag ratade principfast den fejkade lussekatten. Vad är det för mening med att göra lussekatter utan saffran?! En torr bulle med kardemummasmak istället för en guldgul, smakrik vacker lussebulle med saffran. Det övergår mitt förstånd, men smaken är som baken. Hur som helst, idag bakar jag riktiga lussekatter. De ljuvligt gyllengula bullarna står på jäsning nu… Om en stund kan jag sätta tänderna i en nybakt lussebulle!

IMG_3467

Receptet hittar du här.

Annonser

Om Frida Hermansson

Russinmor, gift med underbar Russinfar, mammaledig sjuksköterska, ordälskare, loppisfantast, pysselofil, godisråtta, ägare av renoveringsobjekt...
Det här inlägget postades i Ätbart, Fyra årstider. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Guld på jäsning

  1. karin skriver:

    meningen med att baka lussebullar utan saffran är att saffran inte alls är så värst gott, och dessutom ganska dyrt. så då kan man likagärna stoppa i kardemumma som är jättegott! 😉

  2. hanna skriver:

    Stor kompis håller fullständigt med avseende de fejkade lussekatterna och det kommer naturligtvis även liten kompis göra så snart hon bara får smaka på sådant. Lussekatter är det saffran i, övriga bullar är inte lussekatter oavsett form. Må saffran åter få tillåtas i våra kyrkor!!!

  3. hanna skriver:

    Är det inte dags att uppdatera bloggen? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s